blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

Rețeta Succesului În Online: Mit Sau Adevăr?

Entuziasmat că s-a terminat perioada concediilor și ai revenit la birou cu forțe proaspete și idei geniale? Ei bine, știm cum este. În perioada 25-26 Septembrie ne-am bucurat să luăm parte la două dintre cele mai importante evenimente de marketing din zona Moldovei: Workshop-ul  Strategie de Marketing și Comunicare în Social Media în 2019” unde l-am avut mentor pe Alex Negrea și The MXP Conference, cea mai mare conferință de marketing din zona Moldovei. 

Cele două evenimente ne-au inspirat pentru un nou subiect de discuție, și anume Rețeta Succesului În Online. 

Există ingrediente secrete pe care le găsești în orice rețetă de excepție. Dacă nu le ai, posibil ca rețeta ta să iasă bună, dar nu extraordinară. Iată câteva direcții pe care îți recomandăm să le ai în vedere:

       1. What is your goal?

Focusul oricărui business este să vândă cât mai mult, dar de multe ori comunitatea este uitată. În momentul în care un brand are o comunitate, aceasta automat generează vânzări. Deci formează-ți o comunitate, ai grijă de ea (prin programe de loializare) și dezvolt-o!

       2. Who is your audience?

Această întrebare o vei auzi la orice workshop de marketing. Un mic truc: nu te limita la caracteristicile basic ale unei persoane (vârsta, sex, locație, venit). Cu cât ai mai multe detalii despre persoană, cu atât poți customiza conținutul astfel încât să fie cool și creativ pentru comunitatea ta. (toată lumea dorește să fie cool 😉 )

       3. New platforms? Try them!

Ești deja prezent pe Facebook și pe Instagram? Dacă da, foarte bine, keep it going! Dar ai încercat TikTok? Găsești acolo o audiență tânără care petrece cel puțin 20 de minute pe zi pe această aplicație. Ce spui de Tinder? Crezi ca nu ai ce căuta acolo? Uite o campanie făcută de McDonald’s: 

      4. Content

Ai o varietate de ingrediente: influenceri, “dark” social (whatsapp, facebook messages, Instagram DM), Real-Time Marketing, Brand Collabs, Video Stories.

Nu ai mai lucrat cu influenceri? Realizează o lista cu “liderii” din industria ta, contactează-i și realizează un landing page separat pentru a avea un tracking curat și corect.

Real-time marketing? Interacționează  cu alte branduri în numele brandului tău. Uite câteva exemple:     

      5. Amplify distribution

O mâncare bună este gătită degeaba dacă nu o împarți cu ceilalți! Nu investi timp în Social Media dacă nu ai un buget pe care să-l investești în promovarea conținutului către comunitate.

Pentru un video story bine realizat poți să muncești o oră, iar pentru o campanie cu influenceri sau brand collabs poți investi mai bine de o lună. Această muncă este irosită dacă o menținem în zona de organic (o postare ajunge la 4% din persoanele care te urmăresc).

Poți implementa o campanie de Reach pentru un Video Story, poți să implementezi campanii de teasing și mai apoi să asezonezi cu Remarketing!

Rețeta Succesului În Online? Joacă-te cu sarea și cu piperul, cu Social Media și campaniile de PPC!

Și acum, ingredientul ultra-secret pe care îl împărtășim cu tine, asul din mâneca lui Alex Negrea: WhatsApp Newsletters. 

Procesul este similar cu Chatbot-ul de pe Facebook. Utilizatorii trebuie să adauge numărul de telefon în contacte (poți să dedici un landing page de pe site) și trimit un mesaj cu “Start”. Cu ajutorul listelor de contacte de pe Whatsapp, poți să trimiți un newsletter care va avea rezultate estimative de pana la 90% open rate, 70% click rate, 15% feedback.

P.S. Este micul nostru secret 🙂 

Pe lângă ce a gătit colega noastră, Iulia, la workshop-ul din 25 Septembrie, asezonăm rețeta strategiei perfecte cu alte câteva condimente pe care le-am descoperit The MXP. 

1. Strategie & Social Media

Există mai multe stadii ale unui utilizator în procesul de cumpărare:

  • Nu știe că are nevoia pe care produsul meu i-o poate rezolva 
  • Știe ca are nevoia, dar nu știe cu ce îl pot ajuta 
  • Știe ca are nevoia, știe ca îl pot ajuta, dar nu are încredere în mine 
  • Au încredere în mine, însă îi este frica de schimbare
  • Poate dorește să se schimbe, dar are alte obiective
  • Nu are suficiente resurse ca să îmi cumpere produsul 

       P.S.S. TikTok va lansa în curând o platformă de Ads. Și acesta e tot micul nostru secret. 

      2. Storytelling

Despre storytelling, am aflat că putem prezenta caracteristicile sau beneficiile unui produs sau serviciu și fără a le enumera, folosindu-ne de puterea emoției și a storytelling-ului. 

Un exemplu de reclamă este a celor de la Land Rover, care au prezentat toate datele tehnice ale mașinii fără să le menționeze punctual. 

       Accesarea emoțiilor se realizează prin următoarele metode: 

  1. Povești prin imagini
  2. Coerență
  3. Being Human
  4. Antistory
  5. Challenge
  6. Poveștile copilăriei 
  7. Diseminarea informațiilor
  8. FOMO – Fear Of Missing Out
  9. Provocare controlată

       3. Performance Media

        Construiește strategia integrată de performance media cu ajutorul următoarelor ingrediente: 

        Produs + creație + audiență + KPIs = Meet The Strategy

   

      4. Copywriting

  • Joacă-te până ajungi la AHA moment 
  • Creativitatea este un mușchi care trebuie antrenat 
  • Hard Work
  • Emoție
  • Contextul este Regele
  • Dăruiește-ți momente de Liniște și Pace
  • Brainstorming

Rețeta Succesului În Online? Work, work, work, work ! 🙂

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter