blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

Ora de Antrenament în Marketing Online – noiembrie

”Sunt foarte ocupat” este mai des răspuns pe care îl primesc în ultima perioadă la întrebări tip ”Și tu ce mai faci?”. În articolul de astăzi, îți las câteva recomandări pentru luna noiembrie cu care să te relaxezi. 

Este clar că suntem ocupați cu de toate: job, business, planuri, familie, cumpărături, sport, hobby-uri… nu intru în detalii de autoanaliză, dar noi când mai apucăm să trăim :)? Provocarea mea pentru voi este ca în tot acest program să vă faceți timp să deveniți mai buni decât ieri. Orice ar însemna acest lucru.

Am și câteva recomandări pe care le-am gândit ca un antrenament pentru luna noiembrie, după cum vă povesteam în octombrie, când am început seria Ora de Antrenament în Marketing Online.

Am selectat exerciții variate și complexe care să ne facă mai buni la final de noiembrie.

Noutăți de la Google: extensia Google Ads de mesaje

google-adwords-message-extensions-canopy

Google continuă focusul pe mobile marketing și a lansat o extensie pentru Google Ads Search, prin care utilizatorii pot trimite mesaj advertiserului din reclama afișată.

Ceva asemănător Call Extension, o opțiune prin care crești interacțiunea cu utilizatorii și ești mai aproape de conversii. Vezi cum o putem folosi, cum se poate adăuga în conturi și ce optimizări sunt necesare. Afla mai multe.

Ce mai funcționează acum în Google Ads

Sursa foto: https://www.searchenginejournal.com

Sursa foto: https://www.searchenginejournal.com

Larry Kim o spune foarte bine: singura constantă în Google Ads e schimbarea. Ca să te asiguri că ce știi și ce faci mai funcționează în Google Ads, trebuie să urmărești constant conturile și noutățile de la Google sau alți jucători.

Larry ne dă o mână de ajutor și pune pe masă observații și sfaturi de pus în practică după analiza unor campanii cu un buget total de 0,5 Miliarde de dolari. Mi-a fost greu și să pun zerourile, dar să mă gândesc când vom avea așa bugete :P.

Puteți vedea exact cum CTR-ul contează mai mult ca niciodată în succesul campaniilor, ce înseamnă acum un CTR bun, plus alte insight-uri. Află mai multe.

What’s hot în Noiembrie 

Dacă zic Black Friday, probabil că unii dintre voi închideți articolul. Știu, e poate cel mai folosit cuvânt cheie și obosește, realitatea e că interesul oamenilor e foarte mare și ce a funcționat anul trecut nu înseamnă că va merge și acum.

Dincolo de Black Friday, până la finele anului e o perioadă de promoții, avem și Sf. Nicolae, Crăciun… e bine să te asiguri că toată strategia de promoții pentru acest final de an e bine pusă la punct, încă din noiembrie. Vedeți ce e important să nu ratați în planul vostru. Află mai multe.

Studiu de caz: Tactici testate pentru creșterea traficului și conversiilor

growth-hacks-tactici-canopy

Aici vreau neapărat să vedeți pașii pe care i-a urmat Jeff Bullas pentru a își crește traficul, are o suită de tactici de growth hacking care pot fi puse în aplicare pentru trafic, conversii, vânzări atât de un blogger specializat, cât și de un start-up sau business cu ceva experiență.  Află mai multe.

The Book – The Upside of Irrationality

ariely-irationalitatea_benefica

Sursa foto: publica.ro

Dacă ați avut vreodată un Aha moment în timp ce citeați ceva sau ascultați un om cu experiență, trebuie să știți că în cărțile lui Dan Ariely veți trăi un șir lung de astfel de momente.

Dan Ariely e profesor de Psihologie și Economie Comportamentală, jobul lui explicat sumar fiind să analizeze și să înțeleagă de ce suntem uneori atât de iraționali și ce forțe ne conturează deciziile.

Munca unor oameni ca Ariely ne ajută să înțelegem ce ne motivează, de ce avem anumite impulsuri sau cum cumpărăm, foarte util de știu nu numai în business, pentru a ne înțelege clienții, ci și la nivel personal. Multe din cercetările sale s-au concretizat în cărți și articole apreciate în toată lumea, prezentările sale de pe TED au peste 8 milioane de vizualizări, New York Times și Wall Street Journal scriu despre el.

M-aș bucura ca în această lună să vă faceți timp să citiți Iraționalitatea Benefică – eu am versiunea în limba română, puteți alege varianta originală, veți fi surprinși cum se va face lumină în legătură cu multe alegeri și comportamente iraționale pe care le avem în situații diverse, inclusiv unele banale.

De pildă, credeți că un bonus mai mare ne face mai productivi? Sau că o înghețată aromată ar putea avea același efect cu o geantă Hermes? E foarte posibil să vedeți și analizați altfel lucrurile după ce citiți această carte. Află mai multe.

Oameni care inspiră

Sursa foto: socialtriggers.com

Sursa foto: socialtriggers.com

L-am descoperit relativ recent pe Derek Halpern, fondatorul SocialTriggers.com, și vă spun că merită să îl adăugați pe lista voastră de oameni de urmărit.

Derek este antreprenor, a lansat mai multe site-uri în diverse nișe, și a dezvoltat o super experiență în marketing. Partea bună pentru noi e că ne vorbește despre ea, pe blogul SocialTriggers.com veți găsi și recomandări aplicate de marketing, creșterea conversiilor și a traficului, social media, dar și idei care vă pot ajuta să conturați mai bine un business sau o strategie. Află mai multe.

M-aș bucura să completăm lista împreună pentru luna noiembrie, iar dacă aveți sugestii de articole, oameni sau cărți care v-au ajutat, adăugați-le cu un simplu comentariu. 

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter